fbpx

Mijn naam is Aduni Mariana. 

Ik begeleid mensen met dementie door middel van beweging omdat dit helpt voor een langere zelfredzaamheid, de connectie en de rust. En dat is wat ik iedereen gun die dementie heeft of te maken heeft met dementie. 

 

Ik ben werkzaam geweest als verzorgende IG in verschillende woonvormen. Ik heb uiteindelijk gekozen voor ouderen met dementie. Ik vind deze groep fascinerend omdat ze erg gevoelig zijn voor hoe ik me voel. Hoe ik me voel heeft directe invloed op hoe ze zich ook voelen.

Tijdens mijn opleiding Bewegingswetenschappen heb ik me verdiept in het effect van beweging (met name psychomotorisch therapie) op het welbevinden en gezondheid van ouderen (later ouderen met dementie).

Door veranderingen in de zorg merkte ik, dat ik meer bezig was met taakjes wegwerken dan daadwerkelijk bezig te zijn met de bewoners. Ik was boos en gefrustreerd. Eerst boos op de manager en organisatie daarna gefrustreerd op mezelf omdat ik zoveel meer wilde doen met de bewoners.

Ik had het tij gekeerd en mijn kennis van psychomotorisch therapie gebruikt om een methode te ontwikkelen waardoor ik een directe verbinding kon maken met de bewoners. Ik gebruikte sport, spel en lichaamsoefeningen om meer contact te maken met de bewoner, mijn collega’s en met mezelf. Mijn werk was een stuk makkelijker en leuker geworden. Ik kreeg meer gedaan en ik kon de rust bewaren.

Doordat ik in loondienst mijn droombaan niet kon creëren, was ik met Aduni’s move and care gestart in 2016. Mijn methode gebruik ik bij mijn klanten met goed resultaat. De persoon met dementie behoudt zo lang mogelijk zijn zelfredzaamheid en de naasten en de persoon zelf ervaren meer rust. Meer rust door beweging noem ik dat.

 

Meer over mij

Ik ben geboren in Nederland maar opgegroeid op Curaçao. Ik ben naar Nederland gekomen om te studeren toen ik 19 jaar was (net als mijn ouders in de jaren 70) en ben hier in Nederland blijven wonen. Mijn ouders wonen nog op Curacao. Ik woon in Tilburg samen met mijn man en 3 kinderen: Marvel, Alanis en Anna-Leelah. Bijna elk jaar gaan we naar, voor mij nog, de Nederlandse Antillen om daar een steentje bij te dragen. Mijn missie is om beweging in de basiszorg te integreren voor mensen met dementie in heel het Nederlandse Koninkrijk.

Ik houd van boswandelingen, zwemmen, krachttraining, informatieve boeken lezen, koken, eten, reizen en leren over en van verschillende culturen.

In mijn begeleiding en advies houd ik rekening met de achtergrond van de persoon met dementie en zijn naasten.

Wil je al wat oefeningen uitproberen die ik gebruik? Download de gratis oefeningen voor mensen met dementie.

 

 

Wil je mijn e-Book ontvangen met

gratis bewegingsoefeningen voor mensen met dementie?

 

Laat je emailadres hieronder achter en je ontvangt het eBook direct in je mail!

 

Privacy Voorwaarden

Hartelijk dank voor je aanvraag! Check je mail voor het eBook!