fbpx
Kleinkinderen helpen met bewegen

Kleinkinderen helpen met bewegen

Kleinkinderen en grootouders hebben een bijzondere band. Als ik naar mijn eigen gezin kijk, zie ik dat mijn kinderen zielsveel van oma en opa houden. En andersom ook. De blijheid die ik zie in de ogen van mijn ouders wanneer ze de kleinkinderen zien, is onbetaalbaar....

Lees meer
Sociale contacten bij dementie

Sociale contacten bij dementie

Ik kom meestal bij mensen die geen aansluiting vinden om gym te doen in een groep. Zij willen niet meer onder de mensen, ook al waren ze een sociaal persoon. Vaak spelen hierbij meerdere factoren. Zoals bijvoorbeeld: schaamte, teveel prikkels, acties niet kunnen...

Lees meer
Geduld bij dementie

Geduld bij dementie

Werken met mensen met dementie en hun naasten gaat mij makkelijk af omdat ik veel geduld heb. Maar mijn geduld raakt ook weleens op. Niet met mijn klanten maar soms met mijzelf.    Het vergt veel geduld van mijn kant om keer op keer mezelf aan te moedigen om met...

Lees meer
Boos van onmacht

Boos van onmacht

Ik word boos van onmacht. Jij ook denk ik. En de persoon met dementie ook. Hoe kunnen we daar nu het beste mee omgaan? Ik moet eerlijk bekennen dat ik voor mijn opleiding van verzorgende IG, al werkzaam was op de PG afdeling. Ik liep tegerlijkertijd een stage bij...

Lees meer
Contact maken bij stilte

Contact maken bij stilte

Ik belde aan. En grote meneer deed open. Ik ben zelf 1.55 meter. De meeste mensen lijken wel groter maar hij was groot. Ik kon aan zijn gezicht niks aflezen, niet blijdschap en ook niet pijn. De heer zei zijn achternaam bij onze kennismaking. Zijn verwachting is...

Lees meer
Dementie went nooit

Dementie went nooit

De titel zegt alles vind ik. Dementie went nooit, we zoeken manieren om de gevolgen ervan voor te zijn. Want weet je, al werk ik al meer dan 10 jaar met mensen met dementie, ieder persoon is anders en vergt een andere soort aandacht en aanpak. Maar dat geldt ook voor...

Lees meer
Kwaliteit van leven bij dementie

Kwaliteit van leven bij dementie

Afgelopen week kreeg ik twee reacties via social media op mijn berichten, waardoor ik even stil wil staan bij de kwaliteit van het leven. Eén bericht ging over de hitte. Ik gaf als tip vroeg in de ochtend of later in de avond (na etenstijd) een stukje te wandelen met...

Lees meer
Ontregeld temperatuurgevoel bij dementie

Ontregeld temperatuurgevoel bij dementie

Ik kreeg een mailtje van school waarin zij laten weten welke extra maatregelen ze nemen voor de kinderen tijdens de hittegolf van deze week. Er is zelfs sprake van een tropenrooster, waarbij de kinderen eerder naar huis gaan. Aangezien ik zorg voor lichaamsbeweging,...

Lees meer
Dag- en nachtritme

Dag- en nachtritme

We hebben allemaal een circadiaan ritme, dit is ons dag- en nachtritme, een 24 uurs ritme. Bij het ouder worden wordt deze verstoord. Maar bij mensen met dementie, heeft deze verstoring meer aanslag op hun dagelijks leven. Bij een langdurige verstoring van deze 24...

Lees meer
Communicatie bij dementie

Communicatie bij dementie

Communicatie en miscommunicatie bij dementie. Een goede communicatie wordt steeds lastiger. Hoe kun je dit verbeteren en hoe helpt bewegen hierbij?   Ruzie Bij het lezen van het woord ruzie komt er misschien al een situatie in je op. Een situatie waarbij de...

Lees meer

Wil je mijn e-Book ontvangen met

gratis bewegingsoefeningen voor mensen met dementie?

 

Laat je emailadres hieronder achter en je ontvangt het eBook direct in je mail!

 

Privacy Voorwaarden

Hartelijk dank voor je aanvraag! Check je mail voor het eBook!