fbpx

Kleinkinderen en grootouders hebben een bijzondere band. Als ik naar mijn eigen gezin kijk, zie ik dat mijn kinderen zielsveel van oma en opa houden. En andersom ook. De blijheid die ik zie in de ogen van mijn ouders wanneer ze de kleinkinderen zien, is onbetaalbaar.  Wist je dat kleinkinderen eenvoudig op een speelse manier kunnen helpen bij bewegen met dementie?

Ook bij ouderen met dementie hebben kinderen een positieve invloed. Kinderen zorgen toch vaak voor een glimlach. Zelfs in een vergevorderde stadium van dementie kan de persoon nog opgevrolijkt worden door het zien van een kind.  

 

Teun, 20 jaar komt met een goed initiatief!

Van de week las ik dit artikel: https://eenvandaag.avrotros.nl/item/teun-20-organiseert-gratis-silent-disco-en-andere-geluksmomentjes-voor-ouderen-met-dementie/. En ik dacht: ‘Dat is een goed initiatief. Deze jongen is 20 jaar oud en verpleegkundestudent. Dus hij weet waarmee hij bezig is.’  Ik gun iedereen zijn of haar geluksmoment en dan is het toch mooi als het ook op deze manier kan.


Kleinkinderen helpen eenvoudig met bewegen bij dementie

Bij kinderen gaat bewegen vanzelf (mits er geen tablet in de buurt is). Maar vaak genoeg zie ik kleinkinderen met hun tablet/telefoon rondlopen. Ze worden zogenaamd rustig gehouden tijdens het bezoek van oma en opa. En dat is naar mijn mening een gemiste kans om opa of oma in beweging te krijgen. Om samen plezier te hebben. Kleinkinderen kunnen met opa of oma een ballon overgooien of balletje trappen. Of zoals dit artikel laat zien, samen naar muziek luisteren.  

Geef de kleinkinderen de ruimte op deze manier plezier te hebben met opa of oma. Ook al hebben ze dementie. Is dat niet een goed idee?   

Wil je meer beweeg ideeën?
Aduni’s move and care heeft een ebook voor jou die je kan downloaden. Daarin staat hoe je de fases van dementie kan herkennen en wat voor oefeningen je kan doen bij elke fase van dementie. 

Hierbij de link naar de ebook: https://www.adunismoveandcare.nl/bewegingsoefeningen/

Wil je mijn e-Book ontvangen met

gratis bewegingsoefeningen voor mensen met dementie?

 

Laat je emailadres hieronder achter en je ontvangt het eBook direct in je mail!

 

Privacy Voorwaarden

Hartelijk dank voor je aanvraag! Check je mail voor het eBook!