fbpx

Ik kom meestal bij mensen die geen aansluiting vinden om gym te doen in een groep. Zij willen niet meer onder de mensen, ook al waren ze een sociaal persoon. Vaak spelen hierbij meerdere factoren. Zoals bijvoorbeeld: schaamte, teveel prikkels, acties niet kunnen volgen, niet weten wie wie is, karakterverandering, angst enz. Lastig, maar sociale contacten bij dementie zijn erg belangrijk!

Moet de persoon dan toch in een groep om te socialiseren? Of is hij of zij beter af met alleen een mantelzorger? Weet jij als mantelzorger ook wat je dan kunt doen als je naaste met dementie wel bezoek wilt ontvangen? Vragen die vaak gesteld worden.  Elk geval is anders. Niet iedereen is gebaat bij een groep. Sommige mensen hebben individuele begeleiding nodig en zo ook met het stukje bewegen. Soms is individuele begeleiding zelfs gewenst om de overgang naar een groepsgebeuren soepeler te laten lopen.  Bewegen met een hele groep kan moeizaam gaan voor iemand die niet bij een groep wilt zijn. Maar het is niet onmogelijk met de juiste aanpak.


Individuele begeleiding én toch met een groep

Aan de andere kant als een groep klein is, bijvoorbeeld met maximaal 5 personen, kan er meer individuele aandacht gegeven worden. Op deze manier kan de persoon toch een aansluiting hebben met de andere deelnemers. Sociale contacten bij dementie zijn belangrijk! Bewegen helpt bij een soepele transitie van isolement naar groepsactiviteiten. 


Samen bewegen met dementie

Zo organiseer ik op 24 augustus in Tilburg een klein beweeggroep (Max 5 deelnemers) voor personen met dementie. Samen gaan we bewegen en zorgen we voor een sociaal moment. De nadruk ligt op het behouden van eigen regie, zelfvertrouwen en verbinding met anderen. Ieder persoon komt met zijn of haar eigen doel. Via Samen bewegen met dementie kun je je aanmelden en lees je ook meer informatie daarover. Meer weten over bewegen bij dementie of hulp nodig? Stuur me een bericht en ik help je!

Wil je mijn e-Book ontvangen met

gratis bewegingsoefeningen voor mensen met dementie?

 

Laat je emailadres hieronder achter en je ontvangt het eBook direct in je mail!

 

Privacy Voorwaarden

Hartelijk dank voor je aanvraag! Check je mail voor het eBook!