fbpx

5 januari was ik jarig. Normaal vier ik mijn verjaardag niet. Wel vieren we elk jaar de verjaardag van mijn kinderen en van mijn man. Ik begin al vroeg met de voorbereidingen. Herinnering aan mijn eigen verjaardag is gedoe: in de keuken staan (want Antilianen houden van eten) en grote boodschappen moeten doen. Het stomme is dat de viering van mijn kinderen en mijn man hetzelfde is. Dus ook dan moet ik grote boodschappen doen en in de keuken staan. Maar die verjaardagen doe ik met zin.

De stemming of motivatie wordt bepaald door de herinnering die ik eraan heb en het gevoel die het bij me oproept. Een positief gevoel geeft mij motivatie en zet mij aan tot actie. Ik vind het lastig wat ik met een verjaardag voor een wild vreemde moet doen die eigenlijk ook nog eens een wild vreemde is geworden voor zijn eigen familie.

Daar sta ik dan met de vlaggen en de slingers. Ik hoop dat hij het merkt en dat de familie het ook leuk vindt. Ik hang ballonnen met felle kleuren op zodat hij duidelijk kan zien dat er een feest is. Wat hebben we eigenlijk als afdeling voor cadeau gekocht? Even in de voorraadkast kijken: de body lotion en badschuim staan daar in voorraad. Is dit de geur die meneer ook lekker zal vinden? Ik hoop het. Familie komt binnen en meneer slaapt aan tafel.

Verjaardagsfeestjes voor bewoners deed ik meestal op automatische piloot. Nu zoek ik naar wat iemand heel leuk vindt, wat kan een positieve gevoel naar boven brengen bij de persoon? Dat is wat ik nu doe door AduniMove™.

Bij de methode AduniMove™ maak ik gebruik van het opwekken van een positieve gevoel om de persoon in actie te krijgen, zodat de persoon ook gaat bewegen.

Wil je meer weten? Neem dan contact met me op.

Of wil je misschien een aantal voorbeeld oefeningen? Download ze gratis.

 

 

Wil je mijn e-Book ontvangen met

gratis bewegingsoefeningen voor mensen met dementie?

 

Laat je emailadres hieronder achter en je ontvangt het eBook direct in je mail!

 

Privacy Voorwaarden

Hartelijk dank voor je aanvraag! Check je mail voor het eBook!